Karkkibuffet

Jani Mantynen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
karkkibuffet juhliin

Karkkibuffet häihin ja juhliin - 6 vinkkiä

Karkkibuffetpöydän toteuttaminen juhlissa on hieno tapa varmistaa, että vieraasi muistavat päivän pitkään.

Buffetin avulla voit luoda myös nostalgista tunnelmaa, kun sisällytät erityyppisiä karkkeja – uusia ja vanhoja makuja.

Karkkibuffet toimii myös keskustelun aloittajana ja muuttaa vieraat ihmiset keskenään tuttaviksi, joilla on yhteisiä muistoja.

Karkkibuffetpöydän rakentaminen on hauska osa juhlasuunnittelua. Vapauta luova puolesi koristamalla karkkipöytäsi teeman mukaisin somistein, valitse erilaisia astiatyyppejä ja täytä ne juhliesi teemaa vastaavilla makeisilla.

Ikimuistettavan makeisbuffetin luominen vaatii hieman mielikuvitusta ja inspiraatioita. Jos et ole varma mistä aloittaa, niin ei hätää.

Lue tämä teksti, niin autan ja annan vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota.

Karkkibuffet - paljonko karkkia pitäisi ostaa?

Jos tarjoat karkkibuffetin, josta vieraat voivat viedä karkkeja kotiinsa juhlien jälkeen, niin silloin tarve on n. 200g karkkia vierasta kohden. Muutoin riittää reilu 100g/vieras.

Se tarkoittaa, että jos sinulla on 100 vierasta, tarvitset noin 10 / 20 kiloa karkkia.

Tässä arviossa on huomioitu myös se, että jotkut vieraat ottavat enemmän, toiset vähemmän ja toiset eivät ehkä ota yhtään karkkia. Mikäli juhliin on tulossa paljon lapsia, niin silloin tuota määrää voi hieman nostaa.

Minkälaisia karkkeja?

Karkkibuffaan kannattaa varata erilaisia vaihtoehtoja, jolloin jokaiselle löytyy mieluisia vaihtoehtoja.

Suussa sulavan suklaan rinnalle voi valita esimerkiksi kirpeitä hedelmäkarkkeja ja suolaista salmiakkia. Tyylikäs vaihtoehto on myös tarjoilla karkkibuffetissa pienempiä määriä erityisherkkuja (tikkarit, nekut, konvehdit, lakupötköt, fudget).

Yhä useammat hääparit päätyvät pelkän karkkibuffetin sijaan herkkubuffetiin, jossa yhdistellään makeita ja suolaisia naposteltavia. 

Kokonaisuuden voi rakentaa yhdistelemällä esimerkiksi seuraavia tuotteita:

sipsit / popcornit / pähkinät
kuivatut hedelmät / raakasuklaa
keksit / minidonitsit / cakepopsit
minileivokset / macaronit /marengit
karkit / hattara
hedelmät

Tuotteiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös niiden säilyvyys. Esimerkiksi kuuma kesäpäivä ja suklaa eivät ole se toimivin yhdistelmä.

Mikäli tiedossa on ruoka-aineallergioita, on kohteliasta huomioida ne karkkibuffetissakin. Karkit on hyvä nimetä ja mainita kyltissä ainakin seuraavat tiedot:  sisältää pähkinää, gluteeniton, laktoositon, maidoton.

Suosittelen myös valitsemaan yhden henkilön, joka huolehtii karkkibuffetin täytöstä juhlan aikana, jotta herkkuja on riittävästi saatavilla ja pöytä pysyy siistinä.

herkkubuffet juhliin
karkkibuffet häihin
Hattarakoneellamme luot ihanan hattarabuffetin. Valittavana myös useita eri makuja/värejä.
karkkibuffet häihin
Popcorn buffet. Meidän popparikoneella teet helposti eri makuja.
Minkälaisia tarjoiluastioita kannattaisi käyttää?

Melkein mitä tahansa voidaan käyttää karkkiastioina: lasipurkit, värikkäät kulhot, metalliset astiat sekä korit. Usein valitaan läpinäkyvät astiat, jotta karkit tulevat kauniisti esille.

Esillepanossa kannattaa huomioida karkkien erilaiset muodot ja koot. Esimerkiksi yksittäiset karkit, kuten isot toffeeneliöt, keksit ja cakepopsit, pääsevät oikeuksiinsa laakealla alustalla tai kakkutarjottimelle aseteltuina.

Pidä mielessä, että karkkeja on erimuotoisia, -kokoisia ja -painoisia. Kilo M & Ms karkkeja vie vähemmän tilaa astiassa kuin esimerkiksi kilo vaahtokarkkeja.

Muista, että karkit tarjoavat mahdollisuuden upeaan väripalettiin, joka voidaan toteuttaa monella eri tavalla.  Voit valita karkkeja muodon, maun, värisävyjen ja koon mukaan.

Erilaisuus tekee karkkibuffetin ja jälkiruokapöydän visuaalisesti houkutteleviksi sekä vetoaa myös vieraiden erilaisiin makuihin ja mieltymyksiin.

Käyttämällä eri kokoisia tarjoiluastioita ja asettelemalla astioita eri tasoihin, saat näyttävyyttä tarjoilupöytään. Aivan kuten kaunis kukka-asetelma, esteettisesti miellyttävä karkkipöytä- tai jälkiruokapöytä esittelee herkkuja erilaisilla korkeustasoilla.

Älä siis aseta jokaista purkkia samalle korkeudelle. Voit laittaa muutaman korkean astian näyttävänä huomionkerääjänä, ja sitten voi olla useita saman korkeuden ja koon purkkeja useimmille herkuille. Korkeuserojen luominen tekee yksinkertaisesti pöydästä mielenkiintoisemman.

Tietysti voit ostaa erikorkuisia purkkeja, mutta saat tämän vaikutuksen myös pienellä luovuudella.

Luodaksesi korkeuseroja, etsi muutamia erikorkuisia, tukevia ja litteitä esineitä (esim. kirjat tai muut laakeat esineet) ja aseta ne pöytäliinan alle käyttämällä niitä karkkipurkkien jalustana.

Voit sitten myös koristella erilaisilla somisteilla jalustan, jotta ryppyinen pöytäliina ei pistä silmiin. Kuten huomaat, niin vain mielikuvitus on rajana.

Vaikka värit ovat upeita, liian monet värit voivat vähentää taiteellisen vaikutelman luomista. Yleensä suosittelen, että pidät kiinni kahdesta kolmeen pääväriin, jotka täydentävät toisiaan.

Kustakin värisävystä olisi hyvä olla vähintään kolme tai neljä samanväristä karkkia. Näiden värien hieman vaihtelevat sävyt ovat hienoja ja ovat visuaalisesti houkuttelevia!

Tällä tavalla värimaailmasi ja yleinen väriviestisi tulevat läpi esillepanossa.

Jos kuitenkin haluat käyttää enemmän kuin kahta tai kolmea väriyhdistelmää, niin yritä pitää ne samassa väriperheessä. Värimaailman harmoniasta on täällä hyvä artikkeli: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sisustuskoulu-luo-tunnelmaa-vareilla/3257258#gs.7q9qwj

Väripyörän pää- ja täydentäviä värejä käyttämällä buffet saavuttaa rohkean, sirkusmaisen tunteen luomatta epäjärjestyksen tunnetta (mikä voi tapahtua, kun liian monta eri sävyä kohtaa).

Neuvon, että keskityt johonkin seuraavista ryhmistä: pirteät päävärit, sankarilliset täydentävät värit, piittaamattomat neonit tai mykistetyt pastellit.

Tai mene yksivärisenä ja esittele sen useita huomiota herättäviä sävyjä.

Älä unohda kauhoja ja pihtejä, jotta vieraiden on helppo ottaa karkkeja buffetistasi!

Muista:

  • Varmistaa, että juhlapaikalla on riittävästi pöytätilaa buffan toteuttamiselle.
  • Varata jokaiselle laadulle omat ottimet.
  • Jos karkkia jää yli, voi vieraita ilahduttaa kotiin vietävillä herkkupusseilla.
karkkibuffet
herkkubuffet häihin
Karkkibuffetin koristeet

Mikäli haluat, että karkkibuffa herättää ihastelua ja tuo tilaan wow -efektin, suosittelemme panostamaan myös herkkubuffetin koristeisiin.

Karkkibaarin koristelussa voi hyödyntää esimerkiksi seuraavia koristeita:

Paperikoristeet
Kirjainbannerit & Koristenauhat
Kirjainfoliopallot
Lightbox-valotaulut
Letter board -kirjaintaulut
Heliumilla täytetyt ilmapallot
Kauniit pöytäliinat (esim. glitterliina)
Kukat & köynnökset
Nauhakoristeet tarjoiluastioihin

HUOM! Astiat ja koristeet saat vuokrattua meiltä! Vuokraaminen on ekologinen vaihtoehto, sillä usein nämä astiat / somisteet päätyvät kaappien perälle tai kirpputoreille myyntiin.

herkkubuffet
Rahaa säästävä idea ja ikimuistoinen jäänmurtaja

Harkitse karkkien käyttöä eräänä juhlien keskipisteenä. Tällä idealla myös ne kaikkien ”suosikkikarkit” eivät heti lopu kesken.

Voit myös säästää satoja euroja kalliisiin kukka-asetelmiin verrattuna.

1.Osta kolme erityyppistä ja erikorkuista säilytysastiaa / pöytäryhmä. Aseta kaikki kolme astiaa kunkin pöydän keskelle ja täytä kukin erityyppisillä karkeilla.

Tee tämä sama kaikille pöydille. Esimerkiksi, jos sinulla on kymmenen pöytää, tarjolla on 30 erityyppistä karkkia.

2.Tarjoa pienet astiakipot jokaiselle vieraalle heidän saapuessa juhlapaikalle. Kipot voivat toimia myös istuinkorttina. Pöydillä voi olla myös kartta tai luettelo, josta käy ilmi, missä paikoissa erilaiset makeiset löytyvät.

3.Ennen virallisen juhlavastaanoton alkamista vieraat kiertävät etsimässä omia istuinpaikkojaan, käymällä muissa pöydissä ja täyttämällä astiat omilla suosikkikarkeillaan.

Tämän idean kauneus on, että vaikka säästät rahaa pöytien koristeluissa, arvokkaiden suosikkikarkkien määrässä, niin samalla vieraasi nauttivat vuorovaikutuksesta toistensa kanssa käydessään jokaisessa pöydässä ja ihmettelemässä luovuuttasi!

Usein vieraiden toisiinsa tutustumisessa voi kulua jonkin aikaa, mutta karkkia voi käyttää helppona keskustelun aloittajana ja näin vieraat innostuvat heti vaihtamaan tarinoita keskenään.

Karkit voivat myös palauttaa iloisia, nostalgisia muistoja sekä auttaa samalla luomaan uusia muistoja!

Tärkein vinkki. . . pidä hauskaa ja nauti juhlistasi!

Karkkibuffet terkuin,

 

Jani Mäntynen
Juhlaviihde Mäntyset

karkkibuffet vuokraus | ideoita karkkibuffettiin | vinkit karkkibuffettiin | karkkibuffet ideoita

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
karkkibuffet
karkkibuffet
Muuta hauskaa ohjelmaa - kuvina ja videoina

Täältä löydät hauskaa Tee-Se-Itse juhlaohjelmaa ja kilpailuja.

Kurkkaa myös 50-ideaa pikkujouluohjelmaan sekä virkistyspäiviin.

PS. oletko käynyt kurkkaamassa meidän Pinterest-sivuja? Sieltä löydät lisää erilaisia ohjelma-, ruoka- ja somistusvinkkejä yms. Sieltä löytyy esim. myös hattarakuplivat niin aikuiseen kuin lasten makuun. Alla oleva versio on aikuisille.

Jos kaipaat juhlasuunnittelijan apua, niin klikkaa linkkiä. Hyödynnä idearikkauttamme, alennuksiamme ja muita hyötyjä. Alitetaan budjetit – ylitetään odotukset 🙂