Taidetyöpajat

Teematyöpajat

Teeman pohjalle rakennettu työpaja on mahdollisuus lisätä yhteisön välistä sosiaalista kestävyyttä, kokemusta psykologisesta turvallisuudesta ja lisätä osallistujien hyvinvointia yksilötasolla.

 

Teematyöpajoissa valitaan yksi päämenetelmä ja vähintään yksi virittävä menetelmä, jonka tavoitteena on auttaa päämenetelmään keskittymisessä.  Työpajan oleellisena osana on myös vuorovaikuttaminen fasilitaattorin ohjeistuksella.

Valitse yksi päämenetelmä

-Maalaaminen (vesivärit, akvarelli tai sormivärit)

-Romusta kultaa työpaja (askarrellaan työ eri materiaaleista annetussa ajassa)

-Improvisaatio musisointi yhdessä ryhmän kanssa

-Vapaa liike (tanssi, jossa mukana mm. tanssiterapia Biodanzan harjoitteita)

-Improvisaatio teatteri

-Kirjoittamistyöpaja

-Hattukaraoke (KYLLÄ – luit oikein! Karaokea selvällä päällä eri hattujen avulla, kokeile ja koukutu!)

Taideterapeuttinen lähestymiskulma lisää itsensä sekä toisten hyväksyntää, ja siten vaikuttaa suoraan hyvinvointiin niin yksilö- kuin yhteisön tasolla.

Lisäksi menetelmä antaa kykyä selviytyä arjen haasteista niin töissä kuin vapaa-ajalla.

 

Työpajoissa vallitsee psykologisesti turvallinen tila. Työpajassa päästetään irti käsitteestä “oikein ja väärin”.

Voit unohtaa “oikeaksi” oppimasi rytmit, temmot, sävellajit tai askelkuviot. Täällä kaikki on nimittäin oikein. Tanssi on liikettä, musiikki on ääntä.

Palautteita:

”Emmalla on upea kyky rohkaista ihmisiä kokeilemaan itselleen uusia asioita ja toteuttamaan itseään. Hän tekee sen tavalla, josta välittyy aito halu, innostus sekä vilpitön myötäeläminen. Emma todella elää mukana ja saa tuntemaan, että jokaisen lahja on tervetullut!”

-Tapahtuman osallistuja

 

 

 

”Koin että energiallasi ja olemuksellasi teit mikrofoniin tarttumisesta matalan kynnyksen jutun, sitä ikään kuin halusi leikkiin mukaan! Koin että illan juontajana olit yksi meistä, etkä joku etäinen ja erillinen hahmo. Oli helppo lähestyä laulamista vaikka jännitti koska osasit kannustaa laulamisen äärelle ilman suorituspaineita. Heittäytyvä, luonteva ja hauska illan juontaja siis. Se oli minun kokemus.”

-Anne-Maria Puurunen, Musapäivän osallistuja

Keskittämällä säästät aikaa ja eurojasi